26 Mayıs 2011 Perşembe

YEŞİL ZEYTİNLİ DEREOTLU OMLET




   Bu omlette kullandığım zeytin az tuzlu,az ekşi kırma yeşil zeytin,sezonunda zeytini acı halde iken alıp kendimiz tatlandırıyor ve salamura yaparak kullanıyoruz,siz bu cins bulamazsanız çizik veya dolma zeytinle de deneyebilirsiniz.

  Omletin içerisinde fazla malzeme yok,yapılışı da pratik ama lezzeti kahvaltımızı renklendirdi,oğlum sahanda sade yumurtayı tercih etmesine rağmen ben ısrar etmeden yedi.



Malzemeler : 3 yumurta
                      Çeyrek demet dereotu
                      1 su bardağı yeşil zeytin
                      Tuz,tereyağı,pulbiber

  • Yumurtaları bir kaseye alıp tuz,pulbiber ekleyerek çırpalım.
  • Dereotunu kıyalım ,yeşil zeytinlerin çekirdeklerini ayıklayıp ikiye bölelim.
  • Dereotu ve zeytinleri yumurtaya ekleyip karıştıralım.
  • Tavaya tereyağını alıp eritelim.
  • Omlet karışımını tavaya boşaltıp düzgünce yayalım,orta ateşte üstü donana kadar altını pişirelim.
  • Üstü donunca omleti çevirip diğer yüzünü de pişirip,ocaktan alalım.
  • Afiyet olsun.

                      

   








  

3 yorum:

  1. kahvaltı için harika bir lezzet olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. cnm ellerine sağlık değişik bi tarif olmuş..

    YanıtlaSil
  3. Bir zeytinsever olarak bu tarifinizi tuttum.:)
    Çok da güzel gözüküyor,ellerinize sağlık..
    Hayırlı cumalar diliyorum..

    YanıtlaSil